IPIFF 16

OPEN CALL

FESTIVALUL INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENŢI – IPIFF ediția a XVI – a deschis sesiunea de înscrieri pe filmfreeway.com

Câștigătorii IPIFF XVI

Cel mai bun producător independent pentru un film românesc de lungmetraj Andrei Ștefănescu (Paradisul Lulii/Paradise Lula, r. Andrei Ștefănescu) *Mențiune specială: Sylvestre Bary (In Vino Veritas, r. Sylvestre Bary) Cel mai bun producător independent pentru un film...

Organizator

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA), organizează în perioada 8-11 aprilie 2021 cea de-a XV-a ediţie a IPIFF – Festivalului Indie al Producătorilor de Film Independenți.

Obiectiv

IPIFF are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte.

Înscrieri

Invităm producătorii independenți să își înscrie filmele realizate în perioada ianuarie 2019 – ianuarie 2021, la cea de-a cincisprezecea ediție a festivalului, ce va avea loc online.

Secțiuni festival

Competiția se adresează filmelor de lung și scurt-metraj ficțiune, documentar și animație realizate fără sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, precum şi filmelor de scurt-metraj realizate în cadrul școlilor de film din România.

Lung Metraj

Românesc

FICȚIUNE

Lung Metraj

Internațional

FICȚIUNE

Scurt Metraj

Românesc

 

Scurt Metraj

Internațional

 

Film

Românesc

DOCUMENTAR

Film de

Animație

 

Film de

Școală

 

Juriu IPIFF 16

Filmele înscrise vor fi evaluate de o comisie de selecție formată din 3 experți desemnați de UPFAR-ARGOA. Comisia de selecție va stabili lista de nominalizări pentru fiecare secțiune competițională.

Juriul care va desemna câștigătorii fiecărei competiții va fi format din 3 membri desemnați de UPFAR-ARGOA.

Adrian Titieni

Adrian Titieni

Actor

Ioan Pavel Azap

Ioan Pavel Azap

Critic de Film

Mihai Orășanu

Mihai Orășanu

Producător de Film

Echipa IPIFF 16

Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România

UPFAR-ARGOA
Toma Enache

Toma Enache

Festival Director

Teodora Calagiu Garofil

Teodora Calagiu Garofil

Festival Coordinator

Ada Vertan

Ada Vertan

Festival Producer

Ruxandra Cernat

Ruxandra Cernat

Press Coordinator

Cum aplic?

Înscrierea filmelor se face prin intermediul platformei FilmFreeway. Data limită la care poți trimite aplicația este  25 februarie 2021. Toți cei care au aplicat vor primi răspuns referitor la selecția filmului înscris până la data de 7 martie 2021.

Înscrierea la festival este gratuită.

Eligibilitate

Filmul trebuie să fi fost produs independent, fără finanțare din partea Centrul Național al Cinematografiei, cu cel mult 24 luni înainte de data lansării apelului de înscrieri.

Specificații

Fișierul de proiecție în format digital și rezoluție Full HD, împreună cu subtitrarea în limba română (dacă filmul e vorbit în altă limbă), vor fi transmise online, prin link de wetransfer.ro, myairbridge.com, Dropbox, Google Drive, etc., până la data limită de 1martie 2021.

Testimoniale

It’s been a pleasure to be a finalist at this incredible Film Festival. Thank you for promoting indie filmmakers.

-Iacob Ciprian

Congratulations! Best Romanian Film Festival

-Silviu Radu

CONTACT

Pentru orice întrebări sau sugestii, vă îndemnăm să ne lăsați un mesaj. 

Adresă

Iordache Golescu nr. 17, etaj 1, sector 1, cod postal 011302 Bucuresti - Romania

Telefon

(+4)0213.11.71.04
(+4)0723.38.92.09

Email

ipiff2021@gmail.com