Premiul I

5000 euro– la intrarea în producție a filmului (2000 euro pentru scenarist și 3000 euro pentru producție)

  • scurt metrajul Adoratia magilor, scenarist Gheorghe Preda

 

Premiul II

UPFAR ARGOA  va facilita participarea unui proiect în cadrul unui Market de Film la alegere, UPFAR ARGOA urmând să plătească taxa de participare a proiectului la Market, transportul echipei și acreditarea în cadrul marketului pentru trei membrii ai echipei (scenarist- regizor / producător)

  • Scurt metrajul Doar nebunii se grabesc, scenarist Dorotheea Petre

 

Premiul III

UPFAR ARGOA va facilita participarea autorului în cadrul unui workshop de dezvoltare a scenariilor de film, plătind taxa de participare la workshop precum și transportul autorului

  • lung metrajul Mamaneta, scenarist Dan Radu Mihai

 

Premiul special Villa Kult award

– premiu ce dorește să încurajeze un proiect românesc

Villa Kult va facilita participarea autorului proiectului în cadrul unei platforme de co-producțiede Film la alegere, plătind transportul echipei și acreditarea pentru două persoane din echipa proiectului în cadrul platformei alese. Villa Kult dorește pe această cale să ofere șansa vizibilității pe plan internațional unui proiect românesc care abordează un gen de film mai greu de realizat – animația. De asemenea, Villa Kult își dorește să ofere șansa echipei acestui proiect să creeze conexiuni internaționale cu potențiali parteneri (co-producători, sales agents, distribuitori) care să îi ajute pe realizatori să-și ducă proiectul la bun sfârșit.

  • Lung metrajul de animație Gladiatorul, scenarist Radu Nicolae

 

Special award “Connections”

  • lung metrajul Disparitia, scenarist Cosmin Petra
  • lung metrajul Cand infloreste ciresul nostru, scenarist Mariana Buric

Doi scenaristi care nu au background in industria de film, dar ale caror povesti s-au facut remarcate prin curajul propunerii, tematica aleasă și atenția acordată dezvoltării personajelor. UPFAR ARGOA dorește să sprijine aceste proiecte mai departe, facilitându-le celor doi scenariști o serie de câteva întâlniri cu producători și regizori români, în vederea primirii unui feedback actual din industrie și stabilirea unor relații de colaborare viitoare.