FILME DE ANIMATIE

11:00   Masini/Cars(SUA 2006, r. John Lasseter, 117 min.)

 

 

Un maşină de curse, Fulger McQueen (voce Florian Ghimpu), trăieşte viaţa în mare viteză, până când este nevoit să se abată din drum, tocmai când se îndrepta spre cea mai importanta cursă a vieţii sale. Exilat în valea Radiator, un orăşel uitat pe vechea Route 66, el îi întâlneşte pe Sally (Corina Dănilă), Mater (Valentin Uritescu), Doc Hudson (Marcel Iureş) şi o diversitate de personaje bizare care îl ajută să descopere că în viaţă există lucruri mai importante decât trofeele şi faima.
Producător: Darla K. Anderson
Regia: John Lasseter
Cu: Florian Ghimpu, Valentin Uritescu, Marcel Iureş (voci).

 

 


11:00  Balerina / Ballerina (Franţa 2016, r. Eric Summer, Eric Warin, 89 min.).

 

 

În 1880, Félicie o fată rămasă orfană de mică a îndrăznit întotdeauna să spere că viitorul va fi atât de frumos pe cât şi-l poate ea imagina. Păstrându-şi firea veselă şi optimistă, micuţa orfană şi-a cultivat în continuu pasiunea pentru dans, visând cu ochii deschişi să devină balerină, iar într-o bună zi, cu ajutorul prietenului ei cel mai bun, Victor, Félicie reuşeşte să fugă din orfelinatul în care a crescut, aflat într-o zonă rurală a Angliei, şi să călătorească tocmai până la Paris. Pretinzând că este altcineva, Félicie reuşeşte să fie admisă printre elevele marii săli de operă din oraşul luminii, dar va avea parte de dificultăţi la tot pasul.
Producător: Valérie d'Auteuil, Nicolas Duval Adassovsky
Regia: Eric Summer, Eric Warin
Cu: Dana Rogoz, Dorian Popa, Teo Trandafir (voci).
Gen: Animaţie
Durata: 89 min.

 


11:00    Mercy Street: Strada Speranţei (România 2016, Alexandru Buzea, Radu Nicolae, 74 min.) film de animație.

O animatie româneasca 3D de lung metraj despre prietenie, curaj, sacrificiu şi, nu în ultimul rând, despre dragoste, Mercy Street este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii.
Producător: Radu Nicolae
Regia: Alexandru Buzea, Radu Nicolae
Cu: Ionuţ Grama, Cristian Iacob, Marius Stănescu (voci).
Gen: Animaţie
Durata: 74 min.