Program

 

 

IPIFF abordează fenomenul cinematografic mutând accentul pe un element mai puţin discutat în mod obişnuit, dar absolut esenţial - producţia de film şi oamenii angrenaţi în această meserie. Astfel, la fiecare ediţie, la majoritatea producţiilor prezentate au urcat pe scenă producătorii filmelor, alături de regizori şi actori.

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.

Organizat la început în Constanţa si Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând cu ediţia de anul trecut - care a avut loc la Alba Iulia, festivalul îşi propune să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul şi susţinătorul producţiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat INDEPENDENȚI.

Succesul de care s-au bucurat ediţiile precedente demonstrează că el a devenit un eveniment cultural important, organizat de profesionişti, de largă audienţă, suficiente argumente pentru a demonstra necesitatea şi oportunitatea organizării lui în continuare.

IPIFF - un  festival născut din necesitatea protejării şi promovării filmului românesc dar şi a individualităţii şi personalităţii Producătorului de Film.

IPIFF este o competiţie a producătorilor decisă în final de ei înşişi, o probă a onestităţii şi a bunului simţ, a camaraderiei, a simţului de breaslă, o provocare pentru găsirea de mijloace de a readuce spectatorul în sala de cinema, la filmul românesc.

Alături de noi :Centrul Naţional al Cinematografiei, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Arhiva Naţională de Filme, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”,  Audio Studio MDV, RADEF „ROMÂNIA FILM”.

 

 

DINU TĂNASE

PREȘEDINTE AL UNIUNII PRODUCĂTORILOR DE FILM ȘI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA

PRODUCĂTOR  IPIFF