Comunicat de presă

IPIFF IX la TÂRGU-JIU

UNIUNEA PRODUCĂTORILOR DE FILM ȘI AUDIOVIZUAL DIN ROMÂNIA

și PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU-JIU  organizează în perioada 26-28 septembrie cea de-a IX-a ediție a FESTIVALULUI INDIE A PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENȚI - IPIFF 2014.

 

 

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.

Organizat la început în Constanţa, Mamaia, iar apoi în Bucureşti, începând cu ediţia de anul trecut - care a avut loc la Alba Iulia, festivalul îşi propune să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul şi susţinătorul producţiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenţi.

În cadrul  festivalului – singurul de acest gen din România, spectatorii vor avea posibilitatea de a viziona ultimele premiere ale producătorilor de film independenţi, filme de lung şi scurt metraj , realizate în ultimul an, făra subvenții de la Centrul Național al Cinematografiei, dar cu multă pasiune și cu și mai multă prietenie.

IPIFF este o competiţie a producătorilor decisă în final de ei înşişi, o probă a onestităţii şi a bunului simţ, a camaraderiei, a simţului de breaslă, o provocare pentru găsirea de mijloace de a readuce spectatorul în sala de cinema, la filmul românesc.

Vor fi vizionate filmele: LOVE BUS: CINCI POVESTI DE DRAGOSTE DIN BUCURESTI, PLANSA, D’ORA, ULTIMUL ZBURĂTOR, NU SUNT FAIMOS DAR SUNT AROMÂN, MAMAIA și SCOALA DE VARĂ.

Alături de ele un număr important de scurt metraje independente și filme realizate de studenții UNATC “I.L.Caragiale”

Proiecțiile se vor desfășura în prezența realizatorilor angrenați într-o competiție al cărui deznodământ îl veți putea afla în GALA DECERNARII PREMIILOR IPIFF din cadrul FESTIVITĂȚII DE ÎNCHIDERE A FESTIVALULUI din 28 septembrie ora 19:30.

În deschiderea galei va avea loc un Concert Cari Tibor  “STARE DE TANGO”.

Proiecțiile vor avea loc în sala modernului cinematograf “Sergiu Nicolaescu” aparținând RADEF “România Film” partener IPIFF.

Eveniment realizat cu sprijinul CENTRULUI NAȚIONAL AL CINEMATOGRAFIEI.

 

Cu stimă,

Conf.Univ.Dr. Dinu Tănase

Președinte UPFAR

Producător IPIFF 2014


Bucureşti - 07 octombrie 2014 DUMINICA, 28 SEPTEMBRIE 2014, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, în parteneriat cu PRIMARIA MUNICIPIULUI TARGU-JIU si cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, a decernat premiile pentru cele mai bune producții ale anului 2014 în cadrul...citeste mai mult