CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC CAPODOPERE ALE CINEMATOGRAFIEI NAȚIONALE

Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România/Patronatul Societăților de Producție din Cinematografie și Televiziune (UPFAR/PSPCT) în parteneriat cu ASOCIAȚIA CINECULTURA
organizează în perioada 20-25 septembrie 2014, 

“CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC-

CAPODOPERE ALE CINEMATOGRAFIEI NAȚIONALE

 

 

 

SÂMBĂTĂ 20 septembrie 2014

 ORA  20:30 “LA CAPĂTUL LINIEI”

Regia: Dinu Tănase
Distribuția: Dan ConduracheIoana CrăciunescuMircea Albulescu
 
Sinopsis: Crisan si Cicea, doi detinuti eliberati din penitenciar, incearca sa se reintegreze in societate, dar aceasta se dovedeste a fi un mediu ostil."Din familia filmelor cu eroi ce se releva in tandem (gen "Sperietoarea", careia i-a fost asociat adesea), "La capatul liniei" isi pastreaza intacta acuitatea observatiei asupra unei zone obscure a societatii socialiste, depistandu-i maladiile, sechelele, dar mai ales cauzele." (Irina Coroiu)

DUMINICĂ 21 septembrie 2014,

ORA  20:30 “DOCTORUL POENARU”

Regia: Dinu Tănase
Distribuția: Ştefan IordacheVictor Rebengiuc
 
Sinopsis :  Un tanar medic (Victor Rebengiuc), intors de pe front, cauta sa-si exercite profesia in ciuda imenselor presiuni economice si politice la care este supus. Ecranizare a romanului "Doctorul Poenaru" de Paul Georgescu. "Efortul regizorului -scenarist in acelasi timp -se face remarcat cu precadere in asigurarea unui flux inteligibil, logic si coerent al naratiunii, chiar daca aceasta preocupare staruitoare s-a facut pe seama unei mai alerte, si mai proprii filmului, succesiuni de situatii." - Mircea Alexandrescu - 1978 (Cinema)

Luni 22 septembrie 2014,

ora 20:30  “OPERAȚIUNEA MONSTRU”

Regia: Manole Marcus
Distribuția: Marin Moraru, Octavian Cotescu, Toma Caragiu
 

Sinopsis : Un grup de cinci bărbaţi, prieteni sau colegi de serviciu, pleacă, fără ştirea nevestelor, într-o expediţie în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situaţii dintre cele mai ridicole şi amuzante. Comicul de situaţii erupe în momentul în care, contrar uzantelor vremii, Corneluş, cel mai mic în ierarhie, prinde Monstrul.


Marti 23 septembrie 2014,
ora 20:30 “BRIGADA DIVERSĂ INTRĂ ÎN ACȚIUNE"

RegiaMircea Drăgan

Distribuția: Puiu Calinescu, Sebastian Papaiani, Toma Caragiu

SinopsisDoua cazuri de furt, aparent banale, ii conduc pe Capitanul Panait (Toma Caragiu), Plutonierul Capsuna (Sebastian Papaiani), Sergentul major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) si cainele Costel pe urmele unei adevarate retele de borfasi. Confruntarea cu vestitul "trio" Gogu (Dem Radulescu) - Trandafir (Puiu Calinescu) - Patraulea (Jean Constantin) naste situatii comice irezistibile.

Miercuri 24 septembrie 2014,
ora 20:30 “CUIBUL DE VIESPI”

Regia: Horea Popescu
Distribuția: Ovidiu Iuliu Moldovan, Coca Andronescu,Tamara Buciuceanu
 
Sinopsis: În 1936, un timp în care Bucureştiul a fost cunoscut ca "Parisul Estului", cele trei surori Duduleanu, dintr-o familie de comercianţi prosperi, îşi conduc clanul cu mână de fier. Tânărul jurnalist Mircea Aldea intră în acest clan prin căsătoria cu fiica lor, dar această unire va fi de scurtă durată. 
Cuibul de viespi (după piesa "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu) este un document şi o adaptare stilizată a istoriei României. Plin de satiră verbală şi vizuală, filmul redă comicul noii clase, a burgheziei (finalul plasat în cripta familiei Duduleanu este de un comic brutal). - Eddie Cockrell 


 
Joi 25 septembrie 2014,
ora 20:30 “TOAMNA BOBOCILOR”

Regia: Mircea Moldovan
Distribuția: Draga Olteanu Matei, Marin Moraru
 
Sinopsis: Dupa terminarea facultatii, trei absolventi, Mariella (Maria Ploae) - profesoara de limba franceza, Ovidiu (Emil Hossu) - doctor si Geo (Dumitru Furdui) - inginer agronom, pornesc fara sa se cunoasca spre Viisoara, un sat de langa Cluj, unde au fost repartizati. Cei trei sunt surprinsi de atmosfera ciudata din sat unde primarul le inmaneaza imediat negatiile, fara a fi solicitate.