Sceografi

1. FORŢU ELENA, pictor de costume şi scenograf, s-a născutîn RâmnicuSărat,  pe data de 9 septembrie 1929. A absolvit în anul 1954, Institutul de arte plastice din Bucureştişi a lucrat cu precădereîn teatru şi în televiziune. Dintre filmele la care a lucrat, amintim: "Casa neterminată", "Merii sălbatici", "Rămăşagul", "Secretul lui Nemesis".

 

2. LULUDIS LIDIA,  pictor de costume, s-a născut pe data de 1 aprilie 1928 în Bucureşti. În anul 1954 a absolvit  Institutul de arte plastice din Bucureşti. În cinematografie, din anul 1956, colaborează la peste 40 lungmetraje de ficţiune. Dintre acestea, amintim: "Alo?..Aţigreşitnumărul!", "Furtuna", Extemporal la dirigenţie", "Liceenii", "Declaraţie de dragoste", "Un petic de cer", "Năpasta", "Tănase Scatiu". Pentru acesta din urmă, a primit în anul 1976, premiul ACIN.

 

3. MEROLA NELLY, pictor de costume, s-a născutîn Bucureşti la 24 aprilie 1926 şi a studiat la Institutul de arte plastice din Bucureşti, pe care l-a absolvit în anul 1952. Amintim câtevadin filmele la care doamna Nelly Merola a contribuit: "Pasărea furtunii", "Titanic vals", "Răscoala", "Serbările galante", " Aventuri la Marea Neagră, "Toate pânzele sus", Ion-blestemul pământului, blestemul iubirii",  "Saltimbancii".

 

4. ION OROVEANU, scenograf, s-a născut pe 16 aprilie 1927 în localitatea Deva. Reprezentative  între filmele pentru care a lucrat sunt: "Anotimpuri", "Steaua fără nume", "Zodia Fecioarei", " De-aş fi Harap-Alb". Pentru acesta din urmă a primit premiul Mamaia în anul 1965.

 

5. POPESCU HORIA, pictor de costume, s-a născutîn localitatea Putineiul, judeţul Ilfov  pe 17 decembrie 1925. A absolvit Institutul de arte plastice din Bucureştiîn anul 1954. A lucrat ca scenograf de teatru, opera şi film. În filmografie, a colaborat la "Neamul Şoimăreştilor", "Dimineţile unui băiat cuminte", "Fraţii Jderi", "Pe aici nu se trece", "Prin cenuşa imperiului",  "Trepte spre cer".

 

6.TOMESCU FLORINA, pictor de costume, s-a născutîn Bucureşti pe 17 aprilie 1927 . A absolvit Institutul de arte plastice din Bucureşti. Dintre filmele la care a colaborat amintim doar câteva: "La moara cu noroc", "Erupţia", "Valurile Dunării", " Neamul Şoimăreştilor", "Reconstituirea", "Pistruiatul", "Mama". Pentru acesta din urmă a primit premiul ACIN în anul 1977.