Scenariști

1. BOTĂREANU MIHAI, redactor-realizator de film documentar, s-a născutînBucureşti pe data de 10 octombrie 1927. A realizat  cu precădere subiecte pentru Jurnalul agricol şi de actualităţiîntre anii 1950-1974, la studioul Al. Sahia.

 

2. GHILIA ALECU IVAN, scenarist, s-a născut la 1 martie 1930 în Sendriceni, judeţulBotoşani. Scriitor şi publicist, a absolvit Facultatea de Filologie din Bucureştiîn anul 1952. A activat ca Redactor-şef la redacţia de scenarii a studioului Bucureştiîntre anii 1967-1969. Filme reprezentative la care a colaborat: " Sărutul", "Războiuldomniţelor", "Mânia", " Dragoste lungă de o seară".

 

3. HOLBAN NICOLAE,

 

4. MANDRIC EUGEN, producător, regizor şi scenarist, scriitor şi publicist, s-a născut la DângeniînjudeţulBotoşani, pe data de 28 octombrie 1930. A fost Redactor-şef al revistei Cinema , Director General al Studioului Buftea şi al Casei de filme 3, redactor, comentator şi realizator de jurnal de actualităţi. Scenarist de ficţiune la filmele:  "O lume fără cer", "Lupeni", "Buzduganul cu trei peceţi". A fost premiat de ACIN în anul 1977, pentru filmul "Buzduganul cu trei peceţi".

 

5.OPRIŞ MIHAI, scenarist şi producător, s-a născutîn Bucureşti pe 27 octombrie 1930. A absolvit Facultatea de Filologie din Bucureştiîn anul 1954. A colaborat constant cu regizorul Dinu Cocea. A fost redactor în cadrul Redacţiei de scenarii a Studioului Bucureştişiproducător delegat la Casa de Filme 5. Amintim câteva din filmele la care a colaborat: " Haiducii", "Săptămâna nebunilor", "Zestrea Domniţei Ralu", "Ecaterina Teodoroiu", "Iancu Jianu haiducul", " Liceeni în alertă".

 

6. RADU ANESTE PETRESCU, scenarist, s-a născut pe 22 Decembrie 1930 la Slobozia.  A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucureştiîn anul 1958. A susţinut activitate didacticăuniversitară. Amintim aici câteva din filmele la care domnul Radu Aneste Petrescu a colaborat: " Ţapinarii", "Amurgul Fântânilor", "Moara lui Califar", "O vară cu Mara".

 

7. PETRUŞA ERIKA,

 

8. POPESCU TOMA,

 

9. SAVA OCTAVIAN, scenarist, dramaturg, realizator tv, redactor, autor de texte umoristice, s-a născut pe 1 februarie 1928 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Ziaristică din Bucureşti. De amintit dintre filmele la care domnul Sava Octavian a colaborat: "În fiecare zi mi-e dor de tine", "A doua cădere a Constantinopolului", " Doi baieţi ca pâinea caldă".

 

10. SOVU GEORGE,

 

11. DROBOTA CONSTANŢA,