Coloană sonoră

1. CAMIL SILVIU, inginer de sunet, s-a născutîn judeţul Vrancea, pe 12 noiembrie 1930. A absolvit Institutul Unional de Tehnică Cinematografică din Leningrad în anul 1954.Amintim          dintre filmele pentru care a lucrat: " Cuibul Salamandrelor", "Probă de microfon", "Burebista", "Mireasa din tren", "Drumul oaselor", "Întoarcerea din iad", "Misterele Bucureştilor". Pentru toate acestea, domnul Camil Silviu, a primit premii din partea  ACIN.

 

2. CAPOIANU DUMITRU, compozitor, s-a născut pe data de 19 octombrie 1929, în Bucureşti. În perioada 1947-1949 a activat ca regizor muzical la Romfilm Şi în anul 1953 a absolvit Conservatorul din Bucureşti. Dupa anul 1955, compune muzica pentru filme de animaţieşi ficţiune. A fost colaborator permanent a lui Ion Popescu Gopo. Sunt reprezentative între filmele  la  care a  colaborat : " Galatheea", "Facerea lumii", "Paşi spre lună", "Legenda ciocârliei", "Un august în flăcări", " Comedie fantastică".

 

3. COMAN TEODOR, ilustrator muzical, s-a născut pe data de 8 iulie 1931, în localitatea Livezile, judeţul Vrancea. Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu. De remarcat în activitatea cinematografică a domniei sale, aportul adus la documentare TV, scurt metraje, seriale, din care amintim: "IonSlavici", "Potcoava de piatră", "Muşatinii", "Ţara Bârsei", "Balade pentru acest pamânt".

 

4. GRIGORIU THEODOR, compozitor, s-a născut pe data de 5 iulie 1926, în Galaţi. A absolvit Conservatorul din Bucureştiîn anul 1939. A fost colaborator constant al regizorilor Liviu Ciulei şi Mircea Drăgan. Amintim câteva din filmele la care a colaborat: " Pădureaspânzuraţilor", pentru care a primit Premiul Mamaia în anul 1965; " Erupţia", Întoarcerea Vlasinilor", " Burebista",  "Ştefan cel Mare", " Aurel Vlaicu" , " Fraţii Jderi", "Dacii".

 

5. PAPP ANDREI, inginer de sunet,  s-a născut pe data de 22 noiembrie1931, în Tileagd, judeţul Bihor.  A absolvit Institutul Unional de Tehnică Cinematografică din Leningrad în anul 1956. A fost premiat de ACIN în anul 1976 pentru "Zidul", şi în anul 1979 pentru "Vacanţă tragică" şi "Ora zero". Premiat de UCIN în anul 1990 pentru "Sezonul pescăruşilor". Alte câteva filme reprezentative la care a colaborat sunt : "Balanţa", "Cel mai iubit dintre pământeni", " O vară de neuitat".

 

6. TEMISTOCLE POPA, compozitor, s-a născut pe data de 26 iunie 1921, în Galaţi. A absolvit în anul 1939, Conservatorul din Bucureşti.  A fost premiat de ACIN în anul 1986 pentru un "Oaspete la cină". Filme reprezentative la care domnul Temistocle Popa a colaborat încarieră sunt: "Cu mâinile curate", " Veronica", "Un august în flăcări", "Sosesc păsărilecălătoare", " Căsătorie cu repetiţie", " Duminica în familie".

 

7. MAIA STEPANENCO, inginer de sunet, s-a născut pe data de 1 mai 1931 în localitatea Elet, U.R.S.S. A absolvit Institutul de ingineri cinematografici din Leningrad, în anul 1953. Începând cu anul 1954 activeazăîn cadrul Studioului Cinematografic Bucureşti ca şef al laboratorului electroacustic şi apoi ca inginer în DirecţiaGenerală a Cinematografiei, urmând ca din anul 1962 să profeseze ca inginer de sunet la Studiolu Alexandru Sahia, unde semnează coloana sonoră pentru numeroase jurnale de actualităţi, filme documentare şi utilitare. Pentru filmul "Probă de microfon", a asigurat ilustraţiamuzicală.

 

8. ŞERBĂNESCUSTELIAN,