Animație

1. BOROGHINĂ EUGENIA,regizor de animaţie şi pictor principal, s-a născut la 30 ianuarie 1929, în Băileşti, Dolj. Reprezentative în cariera domniei sale sunt: "Opoveste cu lipici", "Bob de grâu", "Vaporul", "Avionul", "Ecce homo", "Soarele şi trandafirul", "Mihaela", "Doi ursuleţi", "Intermeţo".

 

2. CRIHMAREL CONSTANTIN, regizor film de animaţie, s-a născut pe data de 17 septembrie 1924 la Bucureşti. Conturist, inetermediarist, desenator şi animator. A primit în anul 1977 premiul ACIN pentru filmul "Infinit". Mai amintim, "Elefantul grădinar", "Şobolanul şi stridia", "Din lumea animalelor".

 

3. ISCRULESCU CONSTANTIN, operator film de animaţie, s-a născut pe 12 februarie 1927 la Mârşani, judeţul Dolj. A colaborat la peste 100 de filme de animaţieîn perioada 1952-1980, la Studioul Animafim.

 

4. ISABELA  PETRAŞINCU- regizor film de animaţie, s-a născut la Bucureşti pe data de 3 noiembrie 1931. A absolvit Institutul de arhitectură Bucureşti în anul 1956. A realizat cu precădere filme de păpuşi. A fost premiată de către ACIN în anul 1989 pentru "Trenuleţul". Amintim şi alte filme reprezentative: "Comoara din piramidă", " Vizita bunicii", "Micul elefant", "Proverbe", "Formula unu".

 

5. PUPĂZĂ ROLAND,

 

6.  PURAN FELICIA,

 

7. SIBIANU LUCREŢIA, pictor scenograf, s-a născut pe data de 5 iulie 1923, în Bucureşti. Amintim doar câteva dintre cele mai reprezentative filme la care a colaborat: "Bâlciuljucăriilor", "Musafir nedorit", "Rapirea", "Mărul", "Roboţelul", "Muzeul pompierilor", "Parada jucăriilor", "Dimineţile Mihaelei".

 

8. STUKAS VATLAV,

 

9. VÂRTOSUION TRAIAN,