Actori

1. BOSÂNCEANU EUGENIA, actriţă, s-a născut pe data de 8 februarie 1925 în Rădăuţi-Prut, judeţulBotoşani. A absolvit Institutul de teatru din Bucureştiîn anul 1952. A jucat în "Ciulinii Bărăganului"  "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" , "Pe aici nu se trece" , "Mânia" , "Întoarcerea lui VodăLăpuşneanu" , "Pădurea nebună". Acestea sunt doar câteva din filmele în care doamna Eugenia Bosânceanu a jucat.

 

2. CHIUARU ANGELA, actriţă, s-a născut pe data de 6 iulie 1928. A absolvit Institutul de teatru în anul 1950. A jucat în teatru şi în film. Reprezentative în filmografia doamnei Angela Chiuaru sunt filmele: "Răsună valea", "Viaţa nu iartă", " Poveste sentimentală", "Piraţii din Pacific" , "Secretul cifrului".

 

3. DANETTI TEODOR, actor, s-a născut pe data de 26 august 1926. A absolvit IATC în anul 1955. A avut roluri în piese de teatru şi în film. De amintit: " Singur printre prieteni", " Figuranţii", "Momentul adevărului", "Divorţ din dragoste",  "Crucea de piatră", "Vinovatul".

 

4. IONESCU RĂDULESCU VALERIA

 

5. PEPINO VOICULESCU VALI, actriţă, a jucat în: "Secretul lui Nemesis", "Sosesc păsărilecălătoare", "Şantaj", "Aici nu mai locuieşte nimeni".

 

6. OLGA TUDORACHE, actriţă, s-a născut pe data de 11 octombrie 1929 în localitatea Oituz, judeţulBacău  A absolvit  Institutul de teatru din Bucureştiîn anul 1951. A făcut carieră prestigioasă la Teatrul Mic şi a jucat roluri pregnante în film. Dintre acestea, amintim: "Drumul câinilor", "Tusea şi junghiul", premiate de ACIN în anul 1992; "Tudor", " Răpirea fecioarelor", "Mihai Viteazul", "Bietul Ioanide", "Balanţa", "O vară de neuitat".

 

7. ILEANA IORDACHE,actriţă, s-a născut la 01.07.1930. A jucat în:  "Carlton", "Pantofiorul Cenuşăresei", "Pe răspunderea mea", "Mofturi 1900"