Comunicat de presă 27.11.2012

       Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România – Patronatul Societăților de Producție din Cinematografie și Televiziune organizează între 17 și 19 decembrie a.c. cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți -IPIFF 7, singura manifestare de acest gen din România, avândca obiectiv principal promovarea FILMULUI ROMÂNESC și a identității și personalității PRODUCĂTORULUI DE FILM.

       IPIFF abordează fenomenul cinematografic mutând accentul pe un element mai puţin discutat în mod obişnuit, dar absolut esenţial – producţia de film şi oamenii angrenaţi în această meserie. Astfel,  la fiecare ediţie, la majoritatea producţiilor  prezentate au urcat pe scenă şi producătorii filmelor, alături de regizor şi actori.

       Succesul de care s-au bucurat edițiile precedente ale festivalului demonstrează căel a devenit un eveniment cultural important, de largă audiență,organizat de profesioniști,  suficiente argumente pentru a demonstra necesitatea  și oportunitatea organizării lui în continuare.

       La gala decernării Premiilor IPIFF 7, vor fi acordate premii producătorilor filmelor anului 2012 – „ Producătorii Independenți își premiază colegii de breaslă și-i onorează  pe Seniorii filmului românesc”. Un gând de recunoștință pentru octogenarii Uniunii Cineaștilor, pentru tot ce au făcut pentru filmul românesc.

 

       Un eveniment realizat în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Nationala de Film, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 

Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România/Patronatul Societăților de Producție din Cinematografie și Televiziune

 

                                                      U.P.F.A.R./P.S.P.C.T

                                                           Dinu Tănase

                                                       Producător  IPIFF 7

www.ipiff.ro     www.facebook.com/ipiff     www.twitter.com/ipiff

U.P.F.A.R. - P.S.P.C.T.     Tel: +40-021-310 09 04     Fax: +40-021-310 09 04

Str. Dem.I.Dobrescu, nr. 4 - 6, Et. 1, Cam. 114, Sector 1, Bucuresti, România

 

COMUNICAT 27 Noiembrie 2012