KIDDO

Producator: SPIDER FILM

Regia: Millo Simulov

Cu: Anamaria Maier

Gen film: Dramă Scurt metraj

Sinopsis Kiddo

Filmul "Kiddo" aduce în faţa publicului un destin trist, parcă ştiut din primele momente. Kiddo poartă un război cu o lume care nu o ajută, ci o copleşeşte. "Kiddo" este povestea unei părţi a societăţii pe care preferăm să o ocolim. Copiii care se nasc în familii dezbinate, devin automat oameni în toată firea, de la vârste foarte fragede. Tocmai pentru că reprezintă o realitate traumatizantă, tocmai pentru că pe chipurile lor nu citim inocenţa, fericirea sau dorinţa de a trăi copilăria, ci greutatea cu care viaţa i-a împovărat.

Sportul este modalitatea prin care un tânăr se autodisciplinează, învaţă regulile de supravieţuire într-o lume cruntă şi nemiloasă, valorile vieţii şi ce înseamnă respectul. Dar acesta nu este suficient. Pe lângă sport, orice tânăr are dreptul să trăiască într-o familie sănătoasă, unde să fie susţinut şi ajutat în lupta continuă care se numeşte "viaţă".

Tânăra de doar 21 de ani reprezintă singurul sprijin şi singura sursă de venit a familiei. Kiddo este pasionată de box, iar ringul este singura ei scăpare, reprezentând refugiul ei atunci când simte că nu mai poate şi loveşte cu furie sacul de box.

O femeie care loveşte un sac de box  este o imagine destul de gravă, nu? Dar o fată care cară saci de ciment pentru a-şi întreţine familia? Dar un tată care fură de la copil pentru a-şi satisface marele viciu, alcoolul? Dar un frate cu probleme de locomoţie - handicapat - aşa cum îl numeşte societatea? Toate fac parte din ceea ce trăim zilnic, dar preferăm să nu observăm.

Scenariul: Millo Simulov

 

Distributia

Adrian Titieni Adrian Titieni tatăl
Anamaria Maier Anamaria Maier Kiddo
Dragos Dumitru Dragos Dumitru iubitul
  Constantin Florea antrenorul
  Vlad Spilica fratele

Echipa

Millo Simulov producător
Anastasija Atanasoska imagine
Stefan Matei montaj
Cosmin Lupan coloană sonoră
Roxana Andrei second unit director or assist