DONNA MUST DIE

 

 

Producator: UNATC

Regia: Ismail Jamaludin, Dragoş Dulea

Cu: Valeria Cristia, Ismail Jamaludin, Doru Boguţă

Gen film: Crimă Scurt metraj

 

Sinopsis Donna Must Die!

Un pitic de grădină, un motel liniştit pe un drum retras şi prea multe jocuri sunt câteva dintre lucrurile pe care le puteţi vedea în DONNA MUST DIE, o poveste foarte şuie, cu o întorsătură care vă va îngheţa râsul pe buze. Fred, un soţ pasiv-agresiv se confruntă cu o intensa dorinţă de răzbunare după ce nevasta lui îi distruge din greşeală lucrul la care ţine cel mai mult. O dată ce Donna părăseşte oraşul, Fred începe să-şi planifice evadarea.

"ISMAIL JAMALUDIN nu e nou în povestea asta cu crimele. Scurtmetrajele lui au încercat mereu să testeze terenul policier-urilor şi filmelor noir, amestecate cu un strop de comedie neagră. DONNA MUST DIE e o pastişă a genului noir, dar o pastişă făcută în timpul unei căutări conştiente a unui stil propriu. Cu ajutorul voice-over-ului şi cu arsenalul de graphic novel din SIN CITY vedem cum un pitic de grădină poate fi punctul de cotitură într-o relaţie. De fapt, relaţia nu prea e de discutat aici, ci mintea criminalului, un foarte bun pretext pentru regizori să se arunce în benzi desenate şi boogie-woogie de anii 1940." (Andrei Dobrescu)

"O pastişă de film noir şi, totodată, un omagiu adus pastişorului par excellence, The Mighty Tarantino. Realizatorii se joacă pe marginea unor convenţii cinematografice ale anilor '30, în spatele cărora se ghiceşte o nostalgie tandră." (Lavinia Cioacă, FILM MENU)

Scenariul: Ismail Jamaludin, Dragoş Dulea

 

Distributia

 

Echipa

Ismail Jamaludin producător
Dragoş Dulea producător
Cătălin Toma imagine
Alexandru Popescu imagine
Dragoş Dulea montaj