Memoria de piatră în premieră oficială la IPIFF

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Documentarul minimalist „Memoria de piatră” al lui Iosef Demian a fost lansat vineri la ora 16.00 la Cityplex-ul din Tomis Mall. Preşedintele festivalului, Dinu Tănase, a explicat subiectul filmului celor prezenţi. Este vorba despre un eseu cinematografic în care spiritul şi imaginea oraşului Roşia Montană vor putea fi descoperite.

 

Gazda evenimentului l-a salutat pe regizorul producţiei care, deşi nu a fost prezent, a promis că va urmări pe internet premiera transmisă live.

 

Producătorul Vivi Drăgan Vasile a omagiat colegii alături de care Iosif Demian a lucrat la filmul „Nunta de piatră”, regizorul Mircea Veroiu şi actriţa Leopoldina Bălănuţă. Film, din care a preluat secvenţe pentru eseul său cinematografic. El a reamintit publicului că aceasta este singura producţie românească pe care o putem găsi în exclusivista arhivă de filme a muzeului de artă modernă din New York.

 

„Roşia Montană nu va muri niciodată!”, a strigat cineva din public. Producătorul a răspuns însă, că documentarul este mai degrabă un recviem pentru o lume dispărută, decât un manifest.

 

Ana Dinescu, Corina Sanda, Vlad Babenco

parteneri