O seară de muzică la Gociman

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Încă în priză după premiera oficială a filmului Tanti al lui Şerban Marinescu, invitaţii IPIFF s-au adunat pe peluza restaurantului Gociman. Din nou, li s-a pregătit un moment cu totul special. Compozitorul Cari Tibor a susţinut un concert acompaniat de bateristul Varess Albert şi interpreta Sânziana Tarţa. Muzica special scrisă pentru piese de teatru nu putea fi aleasă mai bine. Melodiile au fost un prilej numai bun de relaxare dupa o zi plină de filme de excpeţie. Iarba puţin umedă care te îndemna să mergi desculţ pe ea şi lacul luminat de lună care se vedea în spatele instrumentelor i-au ajutat pe invitaţi să se deconecteze, să uite de orice şi să se bucure de spectacol.

Captivaţi de muzică, invitaţii au acceptat cu greu să se aşeze la mese. Câţiva însă, mai încăpaţânaţi, au rămas afară, pe iarbă sau pe marginea terasei. Privirile însă erau indreptate tot spre peluză şi cei trei interpreţi. Ritmurile de blues şi jazz, vocea impecabilă, tobele vibrante dădeau impresia că decorul e altul, o cafenea parisiană în care ar fi fost de neiertat să nu intri. Ca în cazul oricărui concert foarte bun sau al unei formaţii care ştie să fascineze publicul, timpul a trecut mult prea repde. Aplauzele de la final parcă cereau un bis prelungit. Dacă ar fi fost dupa invitaţi, Cari Tibor ar fi trebuit să cânte până la finalul serii. Un lucru era clar, cu toţii au fost impresionaţi de talentul compozitorului.

Invitaţii nu au plecat imediat. Se simţeau prea bine ca sa se intoarca la hotel. erau multe lucruri despre care voiau sa vorbeasca, impresii despre ziua care se incheiase, despre festival sau tot felul de intamplari si anecdote. Curând, zumzetul vocilor a umplut terasa. Organizatorii IPIFF au reuşit din nou să ofere un eveniment inedit şi de calitate invitaţilor, în ciuda greutăţilor.

Ana Dinescu

Foto articol: Fotografii făcute pentru TELEGRAF de Marian Muscalu, Iliuta Todeasa și Iulian Fotea.
Foto galerie: Ioana Huiduc

parteneri