Caravana cinematografică

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.
 • Produs de              

                 Tudor Giurgiu

 • Regia

  Titus Muntean

 • Cu

  Mircea Diaconu

 • Gen film

  Dramă

 • Durata

  100 minute

 • Premiera in Romania

  28.05.2010

 

Sinopsis Caravana cinematografică

Într-un sat izolat din Transilvania, la începutul anilor 60, oamenii aveau o viaţă relativ liniştită sub conducerea lui Tanasie, preşedintele Consiliului local. Un cinematograf ambulant, condus de un activist comunist tânăr şi ambiţios, Tavi, soseşte în sat cu misiunea de a organiza o vizionare a unui film de propagandă. Este prima sarcină a lui Tavi şi el încearcă să o îndeplinească cât mai bine. Sătenii însă, nu sunt entuziasmaţi de această proiecţie deşi nu se opun în mod deschis.

Tavi este foarte ambiţios şi este sprijinit de partid. Presiunea pe care o exercită produce frică şi Tanasie este tras la răspundere. Încet încet, la îndemnul lui Tanasie, toţi trebuie să facă unele compromisuri pentru a trece cu bine peste acest eveniment.

Între timp, Tavi se îndrăgosteşte de Corina, profesoara din sat. Atracţia dintre cei doi tineri pare reciprocă la început, deşi Tavi începe un discurs ideologic de fiecare dată când are ocazia de a fi mai aproape de ea.

Corinei i se pare amuzant – îi place acest tânăr care vrea să schimbe lumea. Şi Tanasie încurajează această legătură pentru a se pune bine cu Tavi.

În ciuda tuturor circumstanţelor, vizionarea filmelor ruseşti de propagandă este gata să aibă loc în sala de clasă a şcolii. Tavi îi cere Corinei să plece cu el din sat după proiecţie, dar ea îl refuză.

Umilit, frustrat, suferind de prea multă ambiţie acesta o violează pe Corina.

Asta în timp ce Tanasie şi sătenii sunt pe deal, jucând cărţi, concluzionând că nici partidul şi nici oficialii nu pot schimba rutina obişnuită a vieţii lor.

Caseta tehnică

Tip Ecran

wide

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Ţara

Romania

 

Sursă trailer și imagini Cinemagia.

parteneri