Perechea de ochelari

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Scenariu: Gabris Lucian Marius 

Regie: Palermo Marius Nicolae

Imagine: Strajean Sebastian  Ioan

Sunet: Simu Toni Augustin

Actori:

Andrei – Borsan Gabriel

Oliver – Moldoveanu Dan

Profesoara – Ghita Ioana

Colega lui Oliver – Cucura Ioana

Batausii – elevi din clasa a VI-a

Bunica – Cadar Alexandra

Colegi – elevii clasei a II-a

Durata: 55s

Sinopsis:  Filmul îi are în prim plan pe Andrei – un băiat de gaşcă - şi pe Oliver - un ochelarist - amândoi colegi de clasă.

Filmul îl prezintă pe Oliver ca un băiat care este mereu luat peste picior, de colegi şi mai ales de Andrei, cel care îl chinuie mereu şi mereu pe Oliver din cauza ochelarilor săi.

Atât în timpul pauzelor cât şi după ore, de fiecare dată când acesta se întâlneşte cu colegii săi, acesta trebuie să îndure de foarte multe tachinări.

În spatele răbdării de care dă dovadă, se află bunica acestuia care îl sfătuieşte mereu să îi ignore pe colegii care îl necăjesc şi îi fac probleme şi să se străduiască mai departe să înveţe.

 

Cea de-a doua idee pe care filmul vrea să o atingă, este cea a educaţiei. Lipsa acesteia, duce în mod cert la repetarea la nesfârşit a aceloraşi greşeli. „Educaţia este un vaccin pentru violenţă” zicea Edward James Olmos, dar nu acesta este neapărat scopul educaţiei, ci acela de a-i oferi posibilitatea fiecărui om de a-şi lărgi orizonturile şi de a face loc în sufletul său şi altor valori. Lipsa educaţiei înseamnă un orizont îngust şi punctul de plecare al ignoranţei şi indiferenţei.

Filmul ia o întorsătură neaşteptată, când în timpul orelor de la şcoală, datorită faptului că Andrei nu reuşeşte să vadă prea bine la tablă, este sfătuit de învăţătoare să se ducă la oftalmolog. Odată ajuns în situaţia de a purta ochelari, Andrei începe să înţeleagă situaţia lui Oliver, de aceea acesta şi ia atitudine în timpul unei pauze şi sare în apărarea lui. Părăsit fiind de vechii prieteni, Andrei îşi găseşte suportul în prietenia lui Oliver.

parteneri