O altă lume

warning: Parameter 2 to ad_flash_adapi() expected to be a reference, value given in /home/ipiff/public_html/2010/includes/module.inc on line 483.

Regie : Dumitraşcu Raul – clasa a XII-a

Imagine : Florin Goglinache – clasa a XIII-a

Montaj : Dumitraşcu Raul

E un film fără actori, fără scenariu, ceea ce poate aduce atât avantaje, cât și dezavantaje acestei realizări !

Sinopsis

În anii interbelici, Brunea Fox vorbeşte în “Cinci zile printre leproşi”, despre viaţa leproşilor, despre boală. Intrigaţi de acest reportaj am dorit să vedem care este în zilele noastre viaţa aceluiaşi spital.

Un film ce strigă prin imagini, sperăm că şi povestea unei călătorii a unor liceeni printre leproşi să capteze interesul privitorilor.

Sperăm că ne-am putut exprima prin imagini suficient de bine.

Minutul de film-documentar vorbeşte despre viaţa ultimilor leproşi  ai ultimei leprozerii din România.

« O altă lume » vorbeşte despre cum s-au împăcat oamenii cu lepra, cum au încercat să-şi ducă viaţa mai departe, cât mai firesc. Vorbeşte despre frustrările unor oameni, despre o lume aparent închisă şi izolată, o rezervaţie de omenie, un colţ de oameni care se apropie de dispariţie. Un colţ de care societatea contemporană poate că are nevoie. Nu este vorba despre lepra care oficial în România nu mai există, ci despre oameni simpli, care îşi poartă chinurile pe chip, pe când omul contemporan şi le poartă în suflet, un suflet ciuntit.

Poate că vorbeşte şi despre lepra care ne stăpâneşte pe toţi, dat fiind că suntem tot mai ignoranţi.

Este un film educativ, din care motivele religioase, automustrarea unor oameni care au purtat lepra pe ei o viaţă întreagă strigă prin imagini către cei care parcurg această frântură de poveste.

parteneri